Marco Sturmans

Wie ben je?

Graag wil ik me aan u voorstellen, Marco Sturmans, inmiddels 56 jaar, trotse vader van 2 zonen en woonachtig in Schinveld. In het dagelijkse leven werkzaam als juridisch adviseur bij de Directie Juridische Zaken van de Sociale verzekeringsbank. Ik werk vanuit Roermond en ben veel onderweg in Nederland. In mijn vrije tijd ben ik actief bij en voor voetbalvereniging Olympia Schinveld. Ik voetbal zelf wekelijks in een gezellig veteranenteam, doe regelmatig wat voor de afdeling Jeugd en ben al meer dan 30 actief als bestuurslid van deze prachtige vereniging. Daarnaast ben ik een actieve carnavalist. Ik ben lid van carnavalsclub “De Vrunj”, loop al meer dan 35 jaar in de optocht mee en in 2019 was ik een trotse prins carnaval in mijn eigen dorp Schinveld. Een ervaring om nooit te vergeten.

Wat drijft je?

Iets terug doen voor de samenleving is mijn belangrijkste drijfveer. Meedenken, meedoen en verantwoordelijkheid nemen voor wat er in je omgeving gebeurt zijn voor mij belangrijke items in mijn raadswerk. Dat heb ik 12 jaar in en voor Schinveld en Onderbanken gedaan en straks voor Beekdaelen.


Wat voeg je toe aan de gemeenteraad van Beekdaelen?


Ik ben in het politieke debat hard op de inhoud maar zacht op de relatie. Ik ben een bruggenbouwer en prima in staat tegenstellingen tussen mensen en partijen te verkleinen. Het helpt daarbij enorm dat ik politiek bedrijf op basis van inhoud en me niet laat leiden door persoonlijke sentimenten of antipathieën. Goede ideeën die passen binnen het liberale gedachtengoed steun ik en persoonlijke relaties koester ik, de oppositie van vandaag kan immers zo maar de coalitiepartner van morgen zijn! Ik doe mijn raadswerk met een gezonde portie humor en luister graag naar wat er speelt in de samenleving. Ik ben bereikbaar en aanspreekbaar voor wat mensen bezighoudt, nu en in de toekomst. Samen voor een Beter Beekdaelen !!!!