Peter Daniels

Wie ben je?

 

Mijn naam is Peter Daniels, 61 jaar , geboren en getogen in Sittard, als telg uit een bakkersfamilie.

Nu ben ik woonachtig in Oirsbeek.

Na het doorlopen van de middelbare school en het vervullen van mijn militaire dienstplicht ben ik gestart in de financiële dienstverlening, zowel nationaal als internationaal.

In 1977 heb ik mede de afdeling Zuid-Limburg van de Jongerenorganisatie voor vrijheid en democratie, kortweg de JOVD, opgericht.

Als hoofdredacteur van het afdelingsblad,  “de Zuil”, was ik verantwoordelijk voor diverse politieke publicaties.

Momenteel ben ik voor de VVD als burgerraadslid actief in de gemeente Beekdaelen.

 

Wat drijft je?

 

Met het liberale gedachtengoed als uitgangspunt, streef ik naar een samenleving die burgers verbindt en waarin burgers zich gehoord voelen.

Een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid speelt hierin een grote rol.

Politici en bestuurders moeten zich in grote mate bewust zijn van het feit dat zij een allesbepalende rol spelen in het proces van besluitvorming, met vaak verstrekkende gevolgen voor de burger, lees inwoners van haar gemeente.

Dit bewustzijn is vaak niet aanwezig, dit kan en moet veel beter.

Dat betekend dat er een proces van democratische vernieuwing op gemeentelijk niveau , in gang gezet moet worden, waarin transparantie  naar de burger, een open bestuurscultuur ,en goede communicatie een belangrijke rol spelen.

Burgers moeten het gevoel   hebben dat ze gehoord worden.

 

Wat voeg je toe aan de gemeenteraad in Beekdaelen?

 

Als ik word gekozen als raadslid voor de VVD in Beekdaelen zet ik mijn daadkracht, kennis en ervaring in, voor het op gang brengen van een proces van democratische vernieuwing , waarin burgers worden gehoord en het niet alleen de gemeente is die bepaalt wat goed voor u is, maar dit samen met haar inwoners doet.

Nu is er sprake van lage dijken en hoge drempels, hoge drempels moeten lage drempels worden.

Gemeentelijke politieke keuzes moeten worden gemaakt in het belang van, voor, en met burgers.

Democratie moet meebewegen, hierin moet de gemeente een faciliterende rol spelen.

Naast democratische vernieuwing is een goede communicatie tussen de gemeente en haar inwoners onontbeerlijk, op dit gebied kan nog veel worden verbeterd.

Beekdaelen moet een inclusieve gemeente worden, een gemeente waarin iedereen zich welkom voelt. Met en zonder beperking. Om daarvoor te zorgen, moet Beekdaelen een Lokale Inclusie Agenda maken, waarin staat hoe Beekdaelen werkt aan het waarmaken van het VN-verdrag en daardoor een inclusieve samenleving. De Lokale inclusie Agenda moet samen met mensen met een beperking worden opgesteld . Zij mogen meepraten over wat beter kan.